Bamboo Greece

Το δίκτυο Bamboo Greece δείχνει ποιες δυνατότητες ανοίγει το μπαμπού σε αγρότες και σε επιχειρήσεις, ειδικά για τον κατασκευαστικό κλάδο, και ποιες μελλοντικές αναπτυξιακές προοπτικές θα μπορούσε να προσφέρει για την Ελλάδα.

Το δίκτυο Bamboo Greece απευθύνετε σε ένα εξειδικευμένο κοινό όπως αρχιτέκτονες, πολεοδόμους, μηχανικούς, δομικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες τοπίου, φοιτητές, αγρότες, καθώς και ενδιαφερόμενους καταναλωτές και λάτρεις του μπαμπού.

Η 3 κύριοι στόχοι του δικτύου

1. Δικτύωση

Ανάπτυξη συνεργασιών και δημόσιων σχέσεων με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς. Επισκέψεις σε Συνέδρια, Εκθέσεις και διοργάνωση B2B συναντήσεων & B2C Fairs.


2. Προβολή

Προβολή προϊόντων και υπηρεσιών.
Υλοποίηση στοχευμένων δραστηριοτήτων μάρκετινγκ για την αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας των προϊόντων και των υπηρεσιών των συνεργατών μας. 

3. Εκπαίδευση

Συστηματικές δράσεις προβολής και ενημέρωσης, όπως σεμινάρια, ημερίδες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σχετικά με την επεξεργασία φύτευση και καλλιέργεια Μπαμπού στην Ελλάδα. 

Mπαμπού, το υλικό του μέλλοντος 

Το 2009, η Παγκόσμια Ημέρα Μπαμπού καθιερώθηκε για πρώτη φορά για να γιορτάσει το εξαιρετικό γιγάντιο μπαμπού από γρασίδι και τη σημασία του ως ανανεώσιμου, φυσικού πόρου για το μέλλον μας. Από το 2016, το μπαμπού έχει αναγνωριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μπαμπού (WBO) ως μέρος της μεγαλύτερης παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την αειφορία, του Παγκόσμιου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UNGC). Το εργοστάσιο και οι εφαρμογές του υποστηρίζουν τους 17 στόχους για αειφόρο ανάπτυξη (SDG) που επιδιώκονται παγκοσμίως.

Στην αρχή υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό: Γιατί να χτίσεις με μπαμπού;

Τοπική ταυτότητα
Τα περισσότερα από τα κτίρια κοντά στον ισημερινό δεν έχουν τοπική ταυτότητα. Η επιθυμία για παγκοσμιοποίηση έρχεται στο προσκήνιο. Οι λύσεις πιθανώς αναζητούνται αρχικά εκτός της χώρας τους και οι τοπικές δυνατότητες ξεχνιούνται ή υποτιμούνται. Οι αυτόχθονες κάτοικοι της βόρειας Νότιας Αμερικής είχαν ήδη κατασκευάσει κτίρια με αυτό το ιδιαίτερο είδος μπαμπού, αλλά και με άλλα, συγγενικά είδη. Τα πήλινα κύπελλα, ηλικίας έως και 3400 ετών, δείχνουν τέτοια κτίρια που χτίστηκαν πολύ πριν από τις ισπανικές κατακτήσεις. Στην κολομβιανή περιοχή καλλιέργειας καφέ μπορείτε ακόμα να βρείτε εκκλησίες που χτίστηκαν πριν από 170-220 χρόνια στη βασική τους δομή από τη Γκουαντούα και γεμίστηκαν με πηλό, σοβατισμένες και στη συνέχεια βαμμένες λευκές με ασβέστη. Ωστόσο, το μπαμπού Guadua δεν μπόρεσε να επικρατήσει έναντι της πλημμύρας από σύγχρονα οικοδομικά υλικά. Μέχρι πρόσφατα δεν έπαιζε σημαντικό ρόλο ως οικοδομικό υλικό. Αλλά αυτό αλλάζει γρήγορα τώρα. Όχι μόνο στην Κολομβία. Από τότε που ασχολήθηκε με το μπαμπού, το μπαμπού κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση παγκοσμίως, τα πλεονεκτήματά του αναγνωρίζονται και εκτιμώνται.

Το μπαμπού μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους
Η προμήθεια πρώτων υλών είναι βιώσιμη και οικολογικά εγγυημένη. Το μπαμπού αναπτύσσεται ξανά με ταχείς ρυθμούς και μπορεί να αντικαταστήσει την ολοένα και πιο δημοφιλή πρώτη ύλη ξύλου σε ορισμένες περιοχές, ακόμη και να το ξεπεράσει σε άλλες. Το μπαμπού μπορεί να ολοκληρώσει τη σειρά των κοινών δομικών υλικών με τα χαρακτηριστικά του - εάν χρησιμοποιηθεί σωστά.

Πρωτοποριακή αρχιτεκτονική γλώσσα
Σήμερα είναι εύκολα να σχεδιαστούν, να αναπτυχθούν και να χτιστούν όμορφα σπίτια, αίθουσες και γέφυρες από μπαμπού. Τελικά, είναι κτίρια φτιαγμένα από γρασίδι, γιατί το μπαμπού δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό - γιγάντιο γρασίδι από έναν μαγικό κόσμο στον οποίο εμείς οι άνθρωποι φαινόμαστε μικροί σαν τα μυρμήγκια. Αν όμως ανοίξουμε το μυαλό μας και αφήσουμε χώρο στη φαντασία μας, προκύπτουν λύσεις και δομές άκρως καινοτόμου σχεδιασμού. Υπάρχουν πλέον πολλά αντίγραφα σε όλο τον κόσμο. Μεταβείτε στον ιστότοπο του Fibra Award https://www.fibra-award.org/ και δείτε μόνοι σας.

Ποικιλομορφία στην κατασκευή
Το μπαμπού είναι εγγενές στην Ασία μέσω της Αφρικής και στη Νότια Αμερική μέχρι την Αυστραλία. Τα είδη και τα υποείδη του είναι αντίστοιχα διαφορετικά. Τα κοτσάνια μεγαλώνουν ίσια και κυρτά, στραβά και στραβά. Μερικά είναι μικρότερα και παχύτερα, ενώ άλλα είναι μεγαλύτερα και πιο λεπτά. Διαφέρουν ακόμη και στο χρώμα. Έτσι μπορεί κανείς να φανταστεί την τεράστια γκάμα σχεδιαστικών δυνατοτήτων που επιτρέπει η εγγενής φύση του υλικού μπαμπού. Αυτή τη στιγμή, υλοποιείται μια τεράστια γκάμα από τις απλούστερες κατασκευές μετά-και-δοκού έως πολύπλοκα πολυώροφα κτίρια μέσω αιθουσών από διαστημικά δοκάρια, κατασκευαστικές καμάρες και κελύφη διαστημικού πλέγματος.

Βιωσιμότητα
Η χρήση του μπαμπού στον τομέα της οικολογίας και της οικονομίας βοηθά στην υλοποίηση των στόχων για βιώσιμη ανάπτυξη που έχουν υιοθετήσει τα Ηνωμένα Έθνη (Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης, ΣΒΑ).
Με την καλλιέργεια του μπαμπού αναζωογονούνται οι λεκάνες απορροής και οι παραμελημένες περιοχές. Αυτό το πρωτοποριακό φυτό είναι σε θέση να τροφοδοτεί με φυσικό τρόπο τις παρακείμενες καλλιέργειες με νερό και επομένως είναι απαραίτητο για τον νέο οικολογικό προσανατολισμό σύμφωνα με τον SDG. Το μπαμπού είναι ένα από τα 5 είδη φυτών που δεσμεύουν και απορροφούν περισσότερο CO2 μέσω της φωτοσύνθεσης.

Μελλοντικός
Εδώ και αρκετά χρόνια, το μπαμπού χρησιμοποιείται με επιτυχία για την κατασκευή νέων προϊόντων για πολλούς τομείς της ζωής. Αναπτύσσονται και υλοποιούνται διακοσμητικά μπολ και έπιπλα μέχρι προκατασκευασμένα πάνελ και συνδετικά για δομική μηχανική. Και οι τεχνικές δυνατότητες δεν εξαντλούνται σε καμία περίπτωση. Είμαστε μόνο στην αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού. Η εποχή του μπαμπού ξεκίνησε! Μια καλή προϋπόθεση για την οικολογία, την ευημερία και την ειρήνη - και μια εξαιρετική ευκαιρία για την οικοδόμηση παγκόσμιων συνεργασιών!

Μέλη του Δικτύου

MobiriseAndrés Bäppler owner of bambooAge is an architect and pioneer in bamboo structures. Andrés Bäppler was born in Manizales Colombia and tt the age of 5 he moved to Germany and received a solid education and training as an architect. During and after his architecture studies he worked in various architecture offices and then went self-employed with partners in Frankfurt and Berlin. In 1998 he was appointed to the Association of German Architects BDA.

He initiated three international congress events - vivaGUADUA, the bamboo festivals in 2011, 2013, 2015 in Cali-Colombia and was the host and responsible organizer with the Fundación Escuela para la Vida. The aim of these congresses was to bring together those who know about bamboo topics in order to learn from each other and to give bamboo a space. They were visited by interested parties from all five continents. 

This was followed by lectures at international symposia, architecture centers and universities on building with bamboo, including in Colombia, Perú, Equador, Costa Rica, Vietnam, Europe and a teaching position at the University of Javeriana Cali in Colombia in the subject of social business with bamboo. In November 2019 Andrés Bäppler received the Special Award for his pioneering work in building with bamboo as part of the ''First World Prize for Contemporary Plan Fiber-Based Architecture'' the ''Fibra Award''.  https://www.bamboo-age.com/

MobiriseBamboo Sfantos is brand is synonym to BAMBOO. Bamboo Sfantos launched their business in 1981 and after 3 decades they continue to provide many homes and professional places with creations and constructions.
Bamboo Sfantos exclusively offer to their customers the possibility to acquire their own bamboo (my bamboo) choosing its design, colour and dimensions according to their place.
Products offered: garden furniture, outdoor furniture, bamboo chairs, rattan chairs, rattan tables, bamboo tables, bamboo bedrooms, rattan bedrooms, bamboo sofa, rattan sofa, armchair bamboo, armchair rattan, garden furniture, outdoor furniture, indoor furniture, bamboo furniture, home furniture, wicker furniture.  https://www.sfantos.com/

MobiriseWeproductions is an international acting company and has been successfully operating since 2004 in Germany, Greece and the USA. We are specialized in international PR, Marketing, creating conferences and themed events, in order to implement innovative and targeted promotion actions. We capitalize on the dynamics of new marketing practices, digital environment, public relations and develop partnerships with private and public entities. https://weproductions.net/Email

Bamboogreece
iraklis@weproductions.net
https://weproductions.net/

Telefon

Bamboogreece
0049 (0)16099066675
www.weproductions.net

Impressum

All rights reserved
© Bamboogreece 
www.bamboogreece.com